Turneringsreise Stavanger

Turneringsreise Stavanger

Siden Torsdag har vi hatt ATK-spillere på reise til Stavanger. Først ut var Masters der de 8 høyest-rankede spillerene som melder seg til turneringen kommer inn. Turneringen spilles først i poolspill der 1eren og 2eren går videre til semifinaler og finaler. For Asker spilte Beatrice i u16 der hun vant 1 match mot Anne Sedberg Myhre av sine gruppspillsmatcher. Lene Mari spilte i u19 og vant sin pool mot Julia Knoth och Mina Pedersen. Mot Pedersen reddet Lene Mari 2 matchballer under det andre setet. I Semifinalen tok det stopp mot Ellinor Storkaas som senere også vant finalen.

Fredag kom også Elyad, Seyon og Severin til Stavanger for å spille Tennis Europe-turnering. Severin vant sin første match mot en svensk spiller for så å tape kvalfinale mot en av polens beste 13 åringer. Seyon røk ut i en veldig jevn match mot en svenske mens Elyad kvalet inn via seire mot en svensk og en sveitser. I hovedturneringen møtte Elyad en fra det franske 13-års landslaget og det ble en litt for tøff oppgave. Elyad og Severin signet også inn i double der de trakk 1. seedede paret, en fra Rumänien og en fra Nederland. Det toppseedete paret vinner det første settet enkelt med 6-2. Resten av matchen blir så en thriller. Severin og Elyad leder 4-2 i andre sett men taper de neste tre gamene, alle på no ad. På 4-5 ligger de under med 0-30 men takket være bra serving vinner de de neste 4 poengene. Settet går så Askerguttenes veg og de vinner andre settet 7-5. I avgjørende supertiebreak leder de med 8-5 men slipper motstanderne opp til 8-9. Efter sterkt spill slår guttene inn matchballen til 12-10 og tar dermed sitt første tennis europe-poeng. I semifinalen blir det tap mot et annet helnorskt par.

Etter Masters var det tid for ITF for Beatrice og Lene Mari. Lene Mari fikk et Wild Card inn i hovedturneringen og møtte der Polens beste 15-åring. Den polske damen hadde store våpen i både serve og grunnspill hvilket førte til at Lene Mari aldri fikk noen mulighet til eget spill. Beatrice spilte kvalik der hun møtte mot en sterk fransk dame. Den franske kvalet siden inn og vant en match i hovedturneringen.

Under turneringen har vi hatt et veldig fint samhold og fått brukt masse tid sammen. Dagene har startet tidlig med frokost og deretter trent en kortere morgenøkt, spilt matcher og noen dager også avsluttet med en kort tennistrening på kvelden. Efter middagen har det som regel gått i kortspill og tennisprat. Vi har støttet hverandre og heiet på under matcher, utvekslet erfaringer og garantert har alle lært seg noe nytt. Hver dag oppstår situasjoner som må løses med tanke på planlegging for trening og matcher. Tidsskjemaet for matchene er veldig uforutsigbart hvilket gjør at planlegging med mat, oppvarming og forberedelser hele tiden må være fleksibelt.

Allerede på lørdag er det tid for ny turneringsreise til Bergen der juniorsesongen avsluttes med Tennis Europe og ITF. Det er garantert en heltent gjeng fra Asker som reiser dit og forhåpentligvis får vi enda mer fremgang der.