Stoltheten i att spela i en klubb som Asker -skrivet av Robban

Stoltheten i att spela i en klubb som Asker  -skrivet av Robban

Seriespelet för Damer, Herrar och Veteraner har startat. För många är detta höjdpunkten på säsongen och här kommer en kortare krönika om att spela på lag, lagmatcher och egna reflektioner om att spela för Asker Tennisklubb.

Hösten 2011 kom jag till klubben. Slutade att spela aktivt 2 år tidigare även om jag även året efter det deltog i Båstads serielag, dock utan större framgång jämfört med junio

råren. Laget bestod av många bra tennisspelare som vann matcher men vi saknade helt lagfeelingen. Vi spelade upp Båstad till division 1 och året jag lämnade gick laget upp till Elitserien i Sverige. Laget hade 3 spelare med ATP-ranking och gjorde det bra. Trots att Båstad var en av väldigt få klubbar som inte betalade ut löner till herrlaget valde man i 2013 att ta bort både dam och herrlagen från elitserien med argumentet att det kostade för mycket pengar. Än idag finns det inget serielag och klubben har tappat slagkraft när det kommer till att fostra spelare.

Att spela på lag är det absolut bästa jag vet med tennis. Du krigar för mig, jag krigar för dig. Vinner du så vinner jag och vise versa. 2005-2008 spelade jag för Helsingborgs TK och fick för första gången känna på vad ett lag var. Vi vann svenskt mästerskap i lag för juniorer vilket är en 6 månaders turnering med först lokalt kval, distrikts kval och sedan nationellt slutspel. Vi var 8 stycken på laget och de 4 spelarna som inte blev uttagna till spel satt ALLTID och hejade fram sina kompisar. Det var aldrig aktuellt att vända någon ryggen. Alla värderades lika högt av alla och en stor del i laguttagningarna grundades i kemi och hur du förhöll dig till de uppsatta lagreglerna.

2013 spelade jag min första säsong för Asker. Jag var både matchotränad och dåligt fysiskt tränad. Med mig på laget hade jag några av mina absolut bästa kompisar. Vi såg på förhand att vi kunde vara med uppe i toppen och fightas med dom andra topplagen i division 1 och bestämde oss för att satsa mot elitserie. Det största problemet för oss var att laget var tunt och att Lars skulle in i militären och August till collage med 2 matcher kvar. Dagen före upprycksmatchen låg jag med migrän men det var aldrig aktuellt att kasta in handduken. Som jag har blivit lärd av mina tidigare lagkompisar och tränare så måste man tänka på laget före sig själv och jag valde att spela. I efterhand har jag många gånger reflekterat över varför ? Svaret som alltid kommer upp är att jag aldrig känt en stor klubbtillhörighet och stolthet som jag gör i Asker. Alla fantastiska barn, föräldrar och medlemmar som håller klubben gående och som ställer upp i vått och torrt har gjort att jag klarar av att prestera med mina mått mätt min bästa tennis. Jag värderar er och hela klubben otroligt högt och har lust att inspirera er genom att spela för Askers herrlag. Några av mina absolut största och finaste ögonblick som tennisspelare har jag från bana 4 och 5 på uteanläggningen i Asker. Känslan att gå på banan när det sitter 50 personer som kommer för att se mig och laget spela match är obeskrivlig.

När ni hejar på ökar adrenalinet och koncentrationen. Utan er hade ATK aldrig varit i närheten av elitseriespel.

Säsongen har som tidigare nämnt redan startat. Damlaget startade 1 division med att vinna borta mot Holmen med 5-1 och herrarna som efter 3 katastrofala år har halkat ner i 3 division vann överlägset med 6-0 borta mot Furuset. Båda lagen har som målsättning att vinna sina divisioner. Damlaget jobbar stenhårt för att återta sin elitserieplats och herrlaget har en 4-års plan för att ta sig tillbaka till norsk tennis finrum. Båda lagen har landslagsspelare i olika åldrar på juniorsidan och det blandat med rutin från äldre gör att många åldersgrupper är representerade.

På onsdag kl 17 möter herrlaget Moss på hemmabana och på torsdagen kl 18 spelar damlaget mot toppkonkurrenten VBTK i vad det ser ut som en match som kan ge elitserieplats. Vi i de olika lagen sätter otroligt stort pris på om du och dina vänner/familj har lust till att stötta oss. Kommer det ett gäng så kommer grillen att gå varm, så varför inte planera en middag på utomhusanläggningen och var med och bidra med det som du kan för att ta våra serielag uppåt i seriesystemet.