Orange Tour i Asker forrige helg

Orange Tour i Asker forrige helg

Forrige helg fra fredag-söndag hade vi en Orange Tour turnering i Asker. Det var over 125 barn med, varav 25 kom fra Asker. Orange Tour är ett turneringskonsept som bygger på sosiala turneringer i lag format (Davis cup/fed cup). Det er alltså 2-4 spelare per lag. Varje lag får spela 2 lagkamper som varar i 1 time vardera, alltså totalt 2h spill. Varje lagkamp består alltså av 4 singlar og 1 double.

Lagene kommer fra 15 ulike klubber i Oslo regionen der vi klubber kommit överens om nivåindelning. Så lagene blir indellt i 3 ulike nivåer etter vilka ferdigheter de har og hvor mye de har spillt. Dette görs slik att det ska bli jevne kamper og att barna skall få spille kamper på sitt nivå, uansett alder og uansett når man startet med tennis. Alla skall kunna vara med og spille kamper og ha det göy.

Samtidigt som Orange Tour, gick det också Red Tour på holmen. Der hade Asker med 19 spillere av ca 220 st.

Det gick også en Green Tour på Grefsen denna helgen, her hade vi med 5 lag av totalt 40. Green Tour er för de litt äldre barnen som spiller med grön ball. Også her deles de inn i grupper etter nivå og alder slik att det ska bli jevne og morsome kamper. Det spilles kun double kamper på Green Tour, også dette för att sterke det sosiala og lagfölelsen og klubbfölelsen.

Red Tour er for barn mellom ca 6-10 år. Orange Tour er for barn mellom 8-12 år. Green Tour er for barn mellom 10-16 år. Man kan lese mer om «Team Tennisskolen» konceptet på Norges tennisförbunds sider. Dette er ett samarbedsprosjekt mellom NTF (Norges Tennisförbund) og klubbene som er med i dette. http://www.tennis.no/spiller/tennisskolen/team-tennisskolen/