Kvartfinale i TE U14 og godt innsats i Norsk Masters i Stavanger

Kvartfinale i TE U14 og godt innsats i Norsk Masters i Stavanger

Askers Lene Mari Bolkesjø Hovda spilte frem til kvartfinale i sin 3. internasjonale tennisturnering denne sesongen.

Dette endte med en fin 5. plass blandt 49 spillere fra ulike europeiske land. Hun slo ut 2. seedet fra Ukraina og som er ranket som nr 174 i Europa.

Mandagens kamp mot en sikker Anna Schmid ble vunnet med resultatet 6-4 3-6 6-3, og deretter møtte hun 2. seedet Anna Molchanova som er ranket som nr 174 i Europa. Beste norske spiller er ranket som nr 329. På papiret skulle dette bli en grei kamp for Ukraineren, men Wild Card spilleren Lene Mari ville det anderledes. Lene Mari spilte sin beste kamp noensinne hvor alle returer fra en hardservende Ukrainer ble plassert i ulike hjørner og på linjer. Ukraineren løp og løp, og fikk ikke benyttet sitt tøffe spill slik hun ville. Lene Mari vant 1. sett 6-4 som er meget imponerende. Det ble mot slutten mye dramatikk da Ukraineren fikk pustebesvær og var tydelig irritert over å ligge under og hun trakk seg i 2. sett. Det hadde vært interessant å kunne spille kampen ferdig da Lene Mari hadde full kontroll på kampen.

På onsdag var det klart for kvartfinale hvor Lene Mari dessverre ikke klarte å komme inn i spillet og de fleste ballene havnet i nett eller langt ut. Hun tapte 6-1 6-1 for en meget god TEN4 spilleren Emile Elde, som spiller finale på fredag.

Emilie Elde og Lene Mari spilte også double sammen. De tapte mot vinnerne av doubleturneringen, som var 2 samspilte tvillingsøstre fra Latvia. De ledet i store deler av kampen, men klarte ikke å opprettholde en klar ledelsen i tie breaket i første sett. Deretter forsvant litt av energien i spillet.

I forkant av TE ble det i helgen spilt Norsk Master U14 i Stavanger. Lene Mari var en av 8 som ble invitert til Masters. Her får man spilt mot de beste tennisspillerne i sin klasse.

Lene Mari viser en klar fremgang resultatmessig selv om det ble 3 tap mot høyere rankede spillere, deriblant nr 1 i Norge. For 1 år siden var nivåforskjellen mye større.

Når puljespillet var ferdig viste resultatene gjevne kamper med sifferne 6-4 6-2, 6-4 7-6(6) og 7-5 7-6(6). Lene Mari hadde totalt 5 settballer i to tie break og det er små marginer før resultatene kunne vært anderledes.

Det er bare til å glede seg over fremgangen.