EM titel till Hans Nordstaa og Asker Tennis

EM titel till Hans Nordstaa og Asker Tennis

For 2 uker siden var Hans Nordstaa på Mallorca og spilte EM for lag. Norge var ikke seedet, men lyktes allikevel å vinne alle kampene i puljen mot tøffe motstandere der oddsen var imot Norge. I finalen mot Spania var det et spennende oppgjør der Norge til slutt dro det lengste strået og vant! Dermed kunne Norge få tittelen som EM CHAMPIONS! Asker hadde som sagt en spiller med på laget, Hans Nordstaa.

Men hvem er da Hans? Han er en ungdom som akkurat fylte 70 og han har spilt tennis siden han var i 20-årene – med andre ord begynte han altså ganske sent. Hans spilte mye bordtennis når han var ung, og det kan vi nå se på hans spillestil, siden han er en skikkelig luring på banen med masse skruballer der han bruker mye håndledd, som er veldig uvanlig for tennis, men desto vanligere i bordtennis. Han er en rask og sprek fyr på banen som har god følelse og liker seg godt på volley og dropshots. Han spiller veldig lavt over nett og har utviklet et unikt talent, han er en mester på å få “nettrullere”, altså å treffe nettkanten så ballen triller over. Hans har vunnet mye i løpet av karrièren og har titalls NM titler i både singel, double og mixed. Nå kan han altså legga til en EM tittel på listen.

Hans har gjort mye for Asker Tennisklubb, og er per idag regnskapsfører i klubben – noe han har vært i mange år. Han har vært formann i totalt sett 35 år i klubben!!!!! og er selvsagt utnevnt til æresmedlem i Asker Tennis for sin innsats gjennom alle år. Han har sittet 6 år i styret i Norges tennisforbund og også fått NTFs gullmerke for enestående innsats i norsk tennis. I løpet av 35 år som formann har han fått til mye, blant annet bygging av 9 utebaner, klubbhus, plasthall og fremfor alt – vår flotte tennishall. Selv om han ikke har vært formann under alle disse prosjektene, har han alltid vært en aktiv pådriver for å bygga klubben videre. og selv om Hans ikke er med i styret lengre og tar aktive besluttninger, så passer han godt på økonomien i klubben som regnskapsfører og er en støttespiller med sin lange erfaring. Han har også vært med og arrangert flere norske mesterskap i Asker, både senior, veteran og junior. I tillegg har han også vært med og arrangert Davis Cup på Askers ute-anlegg og ATP turneringer.

 

Asker har altså både juniorer (Lene Mari Bolkesjö Hovda NM) og veteraner (Helle Stene NM, Hans Nordstaa EM) som har lyktes med å ta NM titlar eller internasjonale titler de siste 2 månedene. Vi er en klubb for alle nivåer og alle aldre, og det er aldri for sent eller for tidlig å begynne med denne herlige sporten!

 

Stor gratulasjon tillHans Nordstaa som setter Asker Tennis på kartet igjen!