Askers jenter hevder sig i en aldersklasse högre – 2 plass i u16 turnering

Askers jenter hevder sig i en aldersklasse högre – 2 plass i u16 turnering

Flott 2. plass til Asker i U16 turnering på HTK

I helgens siste U16 og U18 utendørsturnering på Holmenkollen deltok 14-åringene Amalie Eggesbø og Lene Mari Bolkesjø Hovda fra Asker.

Lene Mari kjempet seg frem til finale i helgens siste utendørsturnering på Holmenkollen. Spesielt flott er det at Lene Mari, som er U14 spiller, hevdet seg i U16 klassen.

Utgangspunktet var tøft da hun havnet i gruppe med den useedete Thilde Emilie Kjorstad fra Heming. Hun er har nettopp kommet hjem fra flere år i Sverige, og har dermed lav rankingscore i Norge. Forrige helg spilte hun U16 finale på VBTK. Dette viser at hun egentlig holder er nivå tilsvarende de som var seedet på HTK. I kampen mellom Thilde og Lene Mari ledet Lene Mari 6-5 da Thilde trakk seg pga av en vond skulder. Lene Mari vant deretter sine 2 neste kamper og vant dermed gruppen.

I kvartfinalen møtte hun 1. seedet Silje Kirkebø Arntzen fra Holmen Tennisklubb, og vant 6-2 6-3 etter klokt spill hvor hun roet ned spillet og lot Silje spille seg selv ut med sine harde slag. Samtidig presset hun på med harde forehands når anledningen åpnet opp for slikt spill. Det er første gang nabojentene Silje og Lene Mari møttes i kamp og dermed var det ekstra spenning knyttet til spillestil og styrkeforhold. For Lene Mari var dette en fin erfaring å ta med seg videre mot innendørssesongen.

I finalen møtte hun Caterina Rokke fra Heming som ble for sterk denne gangen. Lene Mari tapte 6-3 6-4, men gav god motstand spesielt i 2. sett da hun ledet 1-4. Uansett resultat er det en flott prestasjon å spille seg frem til U16 finale som 14 åring. 2. plassen vil nok gi mersmak i tiden fremover.

Trener Robert Andersson var tilstede under finalen, og etter kamp fikk Lene Mari pratet seg gjennom kampen, slik at man blir mer bevist på sitt eget spill og kvaliteter. Ofte reduseres antall personer som ser på kamper jo lengre ut i turneringen man kommer, og da der det godt å ha støtte fra tribunen. En takk rettes også til Jan Reistad (pappaen til Helena som spiller på Stabekk) som tok turen til HTK for å følge finalekampen selv om Helena ikke deltok i turneringen. Flott at vi har engasjerte foreldre som viser interesse og som støtter opp om de unge og håpefulle.

I tillegg var Asker representert ved Amalie Eggesbø. Hun har hatt bra fremgang i det siste, og selv om Amalie tapte sine 2 kamper, fikk hun vist styrke da hun spilte 6-4 6-1 mot U16 spilleren Sanyu Nsubuga fra Stabekk. Flott at Asker er representert med flere spillere i ulike turneringer på jentesiden.

Foto og text: Rune Hovda